RSS

Novosti

Marina Kobali: Naše unikatne šešire turisti kupuju kao suvenir
Koliko god se moda, kad je riječ o šeširima, ponavlja - odnosno osnovni modeli su slični - svaki od njih je unikat, jer puno toga ovisi i o ukrasima i tonovima, kaže Marina
Dizajnerica šešira Marina Kobali otkrila nam je tajne rijetkog klobučarskog zanata
Šeširom se ponekad ističete, a ponekad sakrijete od svijeta
Posjetila sam Kobali, Cahun i Škrgatić i saznala kako danas žive zagrebački proizvođači šešira
U Zagrebu još uvijek možete pronaći dobar šešir s hrvatskim potpisom. Saznala sam sve o tome kako nastaju
Carstvo šešira Nade Kobali preuzela je njezina snaha (gloria.hr)
Marina Kobali, samozatajna socijalna radnica s mnogo ukusa i stila koja je svekrvi počela pomagati u poslu kad je imala 19 godina. Trebalo je ustrajati u svojoj viziji i vjerovati da će šeširi opet doći u modu.
KIPARICA ŠEŠIRA: Kakva bunda - dobar kaput i šešir, to je to (vecernji.hr)
‘Šeširi Kobali’ sa svojim prostranim i prozračnim, odmjerenim i elegantnim salonom na Cvjetnom trgu zagrebački su brend, kako to drukčije reći. Kad pogledaju njene izloge, neke preplavi mir i radost; neki pomisle na trud koji iza njih stoji, na desetljeća rada; neki na talent i hrabrost koji je za sve to bio potreban. Mučnog su traga na obitelji ostavile i NDH, i razdoblje nakon 1945. Ali, Nada Kobali od 1974., a i nešto dulje, grije, hladi i uljepšava glave mladima i starima, ženama i muškarcima, slavnima i onima koji imaju sreću živjeti skrovito.
Klobučarski salon Kobali (zagrebcrafts.hr)
Gotovo ne postoji zagrebačka dama koja ne posjeduje, barem jedan, Kobali model šešira. Stalna klijentela obožava otmjene Kobali šešire među kojima prednjači klasika, a često im strani kupci dolaze u salon po unikatni model šešira.
Bezvremenski šeširi s Kobali potpisom (fashion.hr)
Ljubitelji damskih pokrivala za glavu, ali i avangardnijih verzija ovog obožavanog modnog dodatka, zasigurno znaju ime Nade Kobali, renomirane domaće dizajnerice koja već desetljećima kreira fenomenalne šešire.